Tilbygning

Forskellige typer af tilbygnings-projekter

Placeringen af den ønskede tilbygning i forhold til den/de eksisterende bygninger er vigtig. Både i forhold til jeres behov, grundens størrelse, adgangsvej, afstande til naboer, orientering mod verdenshjørner, udsigter, eller skrånende terræn.

Der er flere afgørende parametre, der skal afklares før i kan træffe valget af netop den tilbygning der passer bedst til jeres bolig og behov. Derfor tager tilbygningsprojekterne også mange forskellige former.

Arkitektrådgivning på byggeprojekter

Når i står med overvejelserne om en ny tilbygning, er det væsentligt at i får god rådgivning fra start.

Arkitektrådgivning kan hjælpe jer med at afdække de mange rumlige muligheder, og æstetiske potentialer som et byggeprojekt indeholder. Det kan mærkes i et projekt, om der er tænkt over de bedst mulige forhold omkring rumforløb, fleksible funktioner, udsigt til omgivelserne, optimalt lysindfald og materialesammensætningen for at nævne nogle af de ting der skaber gode rum.

Læs mere om vores priser her.

Love og regler på byggeområdet

Det gældende bygningsreglement 2018, også nævnt som BR18, er det for nuværende gældende bygningsreglement, som regulerer byggeri i Danmark.

Læs mere her: Bygningsreglement 2018

Hvis man bygger inden for gældende regler, overholder man sin byggeret, og vil få lov til sit projekt. Ellers kan der i mange situationer søges dispensation med succes.

Hvis der er en lokalplan for området hvor i bor, er den gældende i de tilfælde hvor den nærmere præciserer jeres byggeret. Der kan også være servitutter og deklarationer tilknyttet områder eller individuelle boliger som man skal være opmærksom på.

En tilbygning beregnes som en forøgelse af boligarealet på jeres eksisterende bygning, uanset hvor stor tilbygningen er. En tilbygning kræver, at du ansøger kommunen om en byggetilladelse.

Byggetilladelsen skal være skriftlig og indeholde tegnings- og beskrivelsesmateriale samt de bebyggelsesregulerende beskrivelser, som gør det muligt for bygningsmyndigheden at tage stilling til dit byggeprojekt. Du skal have byggetilladelse, før byggeriet igangsættes.